Laatste wijziging: 23 mei 2018

Wijzigingen kunnen zonder voorafgaande kennisgeving door Lijf Hart & Ziel worden doorgevoerd. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

Deze privacyverklaring is van toepassing op de informatie, diensten en producten van Lijf Hart & Ziel (o.a. aangeboden via www.lijfhartenziel.nl), waarvoor bepaalde (persoons)gegevens kunnen worden verzameld, opgeslagen en gebruikt.

Deze gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Persoonsgegevens

Bij zowel het on- als offline doen van een aanvraag/verzoek/inschrijving, het plaatsen van een bestelling of het aangaan van een overeenkomst worden je persoonsgegevens verwerkt.

Ook wanneer je een gewone e-mail aan Lijf Hart & Ziel stuurt, worden de gegevens die daarin worden meegestuurd opgeslagen en verwerkt.

Lijf Hart & Ziel kan één of meerdere van de volgende gegevens verwerken:

  • Voornaam
  • Achternaam
  • E-mailadres
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • Betalingsgegevens
  • IP-adres
  • Trackinggegevens van verstuurde mailings (open- en klikgedrag)

Mogelijke doeleinden van het verwerken van deze gegevens

  1. Om op jouw verzoek telefonisch en/of per e-mail contact met je op te kunnen nemen
  2. Om je een mailing of serie mailings toe te sturen waarvoor je je uitdrukkelijk hebt ingeschreven
  3. Om een afgenomen dienst of aankoop correct uit te voeren
  4. Om een afgenomen dienst of aankoop te factureren
  5. Om je een reactie op de website te kunnen laten plaatsen
  6. Om je via e-mail op de hoogte te houden van nieuws rondom Lijf Hart & Ziel
  7. Om aan de wettelijke administratieve bewaarplicht te voldoen in geval van betaalde diensten of aankopen
  8. Om mailings te evalueren en te verbeteren

Rechtsgronden

De hierboven genoemde doeleinden zijn gebaseerd op de volgende wettelijke grondslagen:

  • Toestemming
  • Uitvoering van een overeenkomst
  • Wettelijke verplichting
  • Behartiging van gerechtvaardigde belangen, t.w. :
    1. Voldoen aan een overeenkomst waarbij producten als cadeau namens een derde naar betrokkene worden gestuurd
    2. Optimalisering van mailings
    3. Direct marketing van Lijf Hart & Ziel

Bewaartermijn

Lijf Hart & Ziel bewaart je gegevens slechts zolang als nodig is voor het uitvoeren van het doel waarvoor de gegevens zijn verzameld. In geval van aankopen of betaalde diensten is de wettelijke bewaartermijn 7 jaar t.b.v. een correcte boekhouding.

Delen met derde partijen

Lijf Hart & Ziel verkoopt je gegevens niet aan derden en zal geen persoonlijke gegevens doorgeven t.b.v. marketingdoeleinden van derden.

Wel verstrekt Lijf Hart & Ziel bepaalde persoonsgegevens aan derden indien dit logischerwijs noodzakelijk is voor de uitvoering van een dienst en/of bestelling (bijvoorbeeld je adresgegevens aan een postbedrijf) of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Daarnaast hebben enkele leveranciers van Lijf Hart & Ziel toegang tot bepaalde gegevens, doordat zij betrokken zijn bij de opslag of verwerking van deze gegevens:

  • Hostingprovider – opslag, back-up en rechtstreekse e-mail (servers in Nederland)
  • Mailingprovider* – verwerking van mailings (servers buiten Nederland)
  • Instantie voor betaaltransacties zoals iDEAL (servers in Nederland)
  • Google Analytics** (servers buiten Nederland)

Waar wettelijk vereist heeft Lijf Hart & Ziel met bovengenoemde partijen een zogenaamde verwerkersovereenkomst afgesloten, waarin afspraken staan over zaken als beveiliging, geheimhouding en aansprakelijkheid.

* Lijf Hart & Ziel maakt gebruik van de mailingprovider MailChimp. Door je in te schrijven voor de Inspiratiemail en/of de mini-cursus Baas in Eigen Hart geef je toestemming dat je gegevens mogen worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met hun Privacybeleid en Voorwaarden.

** Je IP-adres wordt geanonimiseerd en de statistieken worden niet met andere diensten van Google gedeeld.

Beveiliging

De website van Lijf Hart & Ziel is voorzien van een SSL certificaat om zo een beveiligde verbinding tot stand te brengen. Dit betekent dat gegevens die je bijvoorbeeld bij een formulier invult, versleuteld worden verzonden.

Cookies

lijfhartenziel.nl maakt gebruik van cookies (kleine tekstbestandjes die in je internetbrowser worden opgeslagen) voor de volgende doeleinden:

  1. Voor het analyseren van bezoekersgegevens en surfgedrag d.m.v. Google Analytics. Hierbij worden IP-adressen geanonimiseerd en worden er geen persoonsgegevens achterhaald die je kunnen identificeren. Deze gegevens worden niet met andere diensten van Google gedeeld (cookie vervalt automatisch na 2 jaar)
  2. Voor het onthouden van je ingevulde gegevens wanneer je een reactie op een blogpost of pagina plaatst t.b.v. een eventuele vervolgreactie (cookie vervalt bij het sluiten van de browser)
  3. Voor het uitlezen van cookievoorkeuren

Je kunt zelf te allen tijde cookies verwijderen en/of blokkeren. Raadpleeg hiervoor de help-functie van je browser.

Social Media

Lijf Hart & Ziel maakt het je graag zo makkelijk mogelijk om content van de website te delen via de social media knoppen onderaan een blogpost of pagina.

Delen kan via de volgende social media:

Lees de privacyverklaringen van de betreffende platformen om jezelf te informeren over hun individuele privacybeleid. Lijf Hart & Ziel is niet verantwoordelijk voor het desbetreffende beleid.

Links

Op lijfhartenziel.nl kunnen verwijzingen naar andere websites voorkomen (links), in de vorm van tekst, video of een afbeelding. Door op een link te klikken wordt je doorverwezen naar een website van een derde partij. Lees diens privacyverklaring om jezelf te informeren over hun privacybeleid. Lijf Hart & Ziel is niet verantwoordelijk voor het desbetreffende beleid.

Gegevens inzien of verwijderen

Verleende toestemming voor het opslaan en gebruiken van je gegevens kun je te allen tijde weer intrekken. Je hebt het recht om je gegevens in te zien, aan te passen en/of te laten verwijderen. Hiertoe kun je een e-mail sturen naar info@lijfhartenziel.nl. Lijf Hart & Ziel zal zo snel mogelijk, doch uiterlijk binnen 1 maand, op je verzoek reageren.

Vragen en klachten

Indien je een vraag of klacht hebt over de verzameling en/of verwerking van je gegevens door Lijf Hart & Ziel, neem dan contact op via info@lijfhartenziel.nl. Bij klachten kun je je ook wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contact

Lijf Hart & Ziel wordt beheerd door Tamara Tervooren en is bereikbaar via: