Wie ik precies ben kan ik je na 43 jaar nog altijd niet vertellen.

Wel heb ik vaak ideeën gehad over wie ik dacht te zijn, wie ik wilde zijn en vooral wie ik verwacht werd te zijn. Wat ik inmiddels besef is dat ik niet in ‘de meute‘ pas en dat ik graag buiten de lijntjes kleur. Het op mijn manier wil doen.

Met een grenzeloze gedachtenstroom en soms een zwartgallige kijk op de wereld onderzoek ik steeds weer opnieuw hoe ik mij tot deze samenleving verhoud.

Iets met citroenen en limonade

In april 2017 verkocht ik in eerste instantie noodgedwongen maar gaandeweg met genoegen mijn huis en had ik afscheid genomen van een eigen praktijk waar ik bijna 20 jaar zelfstandig werkte.

Mijn spullen sloeg ik grotendeels op in een opslagbox en ik kocht een caravan. Om mee rond te trekken door Nederland en omstreken.

Drie weken klussen en knutselen en zij was gepimpt tot een gezellig reispaleis. Met dit knusse huisje op wielen ben ik nu voor onbepaalde tijd op avontuur.

Op weg naar het onbekende, zonder plan. Geen uitgestippelde route, ik zie wel waar het leven me gaat brengen.

 

Home is where you park it

Out of my comfortzone

Sindsdien ben ik onderweg naar ontmoetingen, ervaringen en ontdekkingen. Het leven anders leven dan ik tot dan toe had gedaan.

Weg van comfort en de (schijn)veiligheid van een traditioneel huis.

De ene keer sta ik met mijn mobiele huisje bij een vriend(in) op het erf (of soms ook bij een onbekende, heel bijzonder!), een andere keer zoek ik een natuurkampeerterrein of minicamping op om even lekker op mezelf te zijn.

Ontdekkingstocht

Daarnaast is het ook een reis naar mezelf: wie ben ik zonder gangbaar huis, zonder vaste plek?

Hoe ga ik mijn weg daarin vinden? Letterlijk.

Welke kanten van mezelf zijn er hierdoor te ontdekken? En welke verborgen kwaliteiten en valkuilen? Wie ga ik ontmoeten? Welke lessen zijn er te leren? Welke laagjes laten zich afpellen?

Alleen zonder huis kan ik thuiskomen bij mezelf.

 

Auto-caravan-combinatie

Mijn oude leven

Ik heb bijna 20 jaar een eigen praktijk voor huidverzorging gehad. In de loop der jaren was die uitgebreid met een webwinkel en nog wat later kwam er een tweede webwinkel met new age artikelen en een tweede praktijk voor o.a. klankwerk en massage bij.

Al deze activiteiten runde ik vanuit mijn eigen woning, wat ook maakte dat ik een heel klein wereldje had. Op een gegeven moment was de passie voor mijn werkzaamheden verdwenen en werkte ik vooral om het huis te kunnen betalen en had ik het huis om mijn praktijken te huisvesten.

Ik zat dus heerlijk vastgeroest.

Toen ik noodgedwongen mijn huis moest verkopen leek dat eerst een enorm drama, later bleek dat een welkome verlossing: door die spreekwoordelijke schop onder mijn kont kon ik deze keuze maken, iets wat ik blijkbaar niet uit eigen beweging kon.

 

Terugblik

Vegan on Wheels

Eén van mijn intenties in dit hele avontuur was om nieuwe interesses/kwaliteiten/talenten te ontdekken. Ongeveer een jaar na de start -echt veel eerder dan verwacht- heb ik mijn roeping gevonden. Een heftige, maar o zo nodige.

Sindsdien vaar ik een nieuwe koers en zet ik mij als vrijwilliger in voor de dieren in de vee-industrie. Met voorlichtingsacties, blogs en hulp voor vegans-to-be wil ik helpen de wereld plantaardig(er) te maken.

Het is niet de makkelijkste weg, maar het is echt een zielsmissie. Ik kan het niet niet doen.

Meer hierover vind je op mijn andere website: Vegan on Wheels.

Vegan activist on the road

Steentje

Al rondreizend probeer ik mijn steentje bij te dragen aan een compassievolle wereld.

Daarnaast ben ik nog altijd in te huren voor het geven van Klankbelevingen op locatie (bijv. een yogacentrum) en verder doe ik enkele kleinschalige webdesignprojecten.

En ik heb een leuk project gemaakt om mijn zwerftocht te ondersteunen:
ZwerfPost – Post waar je blij van wordt!

Elke maand met volle maan verschijnt er een schrijfsel van mijn hand over mijn belevenissen. Lees ze op mijn blog of ontvang ze vanaf nu gezellig in je inbox :)

Benieuwd naar mijn bevindingen over dit avontuurlijke leven tot nu toe? Check de halfjaarlijkse terugblikken:
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Dit is in alle opzichten de meest bijzondere reis van mijn leven!

Met hart en ziel, Tamara

P.S. Heb of weet je een tijdelijk plekje voor mij om te verblijven? Laat het me weten!

 

Tamara (foto)

 

Volg me op Facebook!

Volg mijn avonturen via mijn maandelijkse schrijfsels!